Maashorstroutes

Ruiter- en Menroutes in De Maashorst

Op zondag 18 juni zijn de eerste ruiter- en menroutes in de Maashorst feestelijk geopend. Deze routes liggen, met uitzondering van 2 doorsteken, buiten het begrazingsgebied.

Naast een rit voor ruiters en menners waren er behendigheidsproeven voor ruiters en menner en diverse stands van lokale ondernemers. Genodigden en andere belangstellenden konden een rit maken in een menkar over de nieuwe routes.

 

De ruiter- en menroute Maashorst

Voor recreanten die toch wat houvast willen hebben; de landelijke route van Grenzeloos Paardrijden (een landelijk routenetwerk van 1300 km) loopt ook nog door het gebied en kun je volgen via de routepaaltjes. Ook deze is ditigaal te volgen via GPS op de website van Ruiteren en Mennen (zie link hieronder).

 

De ruiter- en menroute in de Maashorst is digitaal (als GPS) en als PDF beschikbaar. Klik daarvoor op de links hiernaast.

Om via GPS een rit te rijden gebruik je bij voorkeur de app Topo-GPS of Locusmap.

 

Er is nog geen papieren variant van de routes beschikbaar aangezien het gebied Herperduin nog niet goed in kaart is gebracht. Als dat het geval is, volgt een papieren kaart zo snel mogelijk.

 

Gedragsregels voor Ruiters en Menners

Wanneer je een rit gaat maken in de natuur dan is de kans groot dat je onderweg andere mensen tegen komt. Denk bijvoorbeeld aan wandelaars, mensen met honden, fietsers c.q. mountainbikers en/of andere ruiters en menners.

 

Om ervoor te zorgen dat iedereen op zijn of haar manier zo optimaal mogelijk van de natuur kan genieten, zijn er voor iedere gebruikersgroep gedragsregels opgesteld:

 

  1. Wees respectvol naar medegebruikers en natuur
  2. Wees vriendelijk, minder vaart en geef elkaar de ruimte
  3. Blijf op de paden

Copyright © SBRMHM

Website & grafisch ontwerp Great Design

Klik op de kaart hierboven (route in stippellijn) of het plaatje hieronder voor een vergroting van de ruiter- en menroutes (zonder Herperduin)

Ga naar de website